tiistai 23. helmikuuta 2010

Pakkasesta

Väinö menee aivan sekaisin kun tulee ensilumet ja joka puolella on epäilyttäviä painautumia hangessa, jotka tarvii tietysti käydä huolella tutkimassa. Koira jaksaa peuhata lumessa, kunnes lunta alkaa oleen mahaan asti. Mutta talvessa on valitettavasti jotain ikävääkin, pakkaset.

-5'C menee vielä aivan upeasti, koira jaksaa heittää tunnin reippaita hihna+metsä -lenkkejäkin ilman mitään osoitusta palelemisesta.

-10'C hihnan toinen pää rupeaa jo hieman lakkoilemaan, mutta koira jaksaa kyllä vielä mennä. Tietysti riippuu siitä tuuleeko paljon, mutta jos sää on muuten otollinen - ei ongelmaa. Takkia otetaan päälle jos tiedetään lenkin sisältävän paikallaan oloa, mutta Vekara ei sitä liiemmin arvosta.

-15'C tässä menee meidän pakkasen sietokyvyn raja. Lyhkäset hihnalenkit onnistuu ilman tassujen nostelua, mutta pidemmälle ei kannata lähteä. Jos vapaana saisi juosta, ei tulisi ongelmia, mutta valitettavasti metsään on reilun 20min hihnakävely. Takkia pitäisi tällä säällä jo käyttää, mutta valitettavasti koira menee sängyn alle jos takin ottaa esille. Yleensä tulee heitettyä vain pienempiä pissilenkkejä, jolloin koiralle ei kerkeä tulemaan kylmä ja loput energia tuhotaan treenaamalla sisällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti